Co bardzo ciekawe wszystkie substancje wchodzące w skład miąższu Aloe Vera posiadają niekwestionowane zdrowotne właściwości. Jednak dobrane w perfekcyjnych proporcjach i odpowiednio połączone przez naturę współdziałają ze sobą i działają silnie synergicznie. Znaczy to, że całkowicie naturalny kompletny miąższ Aloe Vera działa znacznie szybciej oraz bardziej skutecznie, niż jego oddzielne składniki, Nie sposób nie wspomnieć o tym, że miąższ aloesowy obfituje w wiele rzadkich
ale bardzo cennych dla ludzkiego organizmu związków. Są to m.in.:
- ligniny – dzięki nim miąższ aloesowy doskonale wnika w głąb ludzkiej skóry i to do czterech razy szybciej niż woda, - saponiny – działają na skórę ściągająco i odkażająco,
wielocukry czyli mukopolisacharydy, polisacharydy – polimannozy, glukomannozy, jednocukry a zatem monosacharydy, do których należą glukoza i fruktoza. Mukopolisacharydy występujące w miąższu aloesowym to wielocukry o długim łańcuchu węglowym, które stanowią niezbędny składnik wszystkich żywych komórek. Według niektórych naukowców stanowią one „tajną broń” gdyż:
• gwarantują prawidłową wymianę gazową w pęcherzykach płucnych,
• zapewniają właściwy przepływ płynów ustrojowych,
• ułatwiają absorpcję wody oraz substancji odżywczych w przewodzie pokarmowym
Mukopolisacharydy, które posiada aloe vera stanowi doskonałe spoiwo komórek, budujących organizm ludzkim. Przypuszcza się, że ich niedobór wywołuje wirusowe infekcje, bóle stawowe, bóle korzonkowe, opuchlizny i zastoje limfatyczne, kłopoty z trawieniem. Organizm przejawia objawy niedotlenienia oraz wewnętrznego zatrucia toksynami

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz